Mojito, plajă, vară, muzică bună. Cu siguranță asta îți vine în minte când te gândești la această băutură foarte cunoscută. Știi care este cea mai bună rețetă ? Dacă nu, te invit să citești articolul următor.
Ce este mojito ?
Mojito este un cocktail pe bază de rom, originar din Cuba. Este fabricat în mod tradițional cu 5 ingrediente. Combinația sa de dulce, arome răcoritoare de mentă sunt destinate să completeze lovitura puternică a romului și au făcut din acest cocktail o băutură populară în întreaga lume.
De unde provine numele băuturii ?
Există mai multe teorii în spatele originii numelui său. Una dintre ele susține că acest nume se referă la mojo, un condiment cubanez făcut din var și folosit pentru aromarea mâncărurilor. O altă teorie este că numele Mojito este pur și simplu un derivat al mojadito din limba spaniolă pentru „puțin umed”, sau diminutivul „mojado” (umed).
Câte calorii are un mojito ?
La 100 ml, un mojito conține următoarele valori nutriționale:
- 55 kcal
- 15g Carbohidrați
- 15g Zaharuri
Densitatea calorică este foarte mică.
Rețetă mojito
- 10 frunze de mentă proaspete
- 2 linguri zahăr alb, sau după gust
- 1 cană de cuburi de gheață
- 100ml rom alb
- jumătate de pahar de apă minerală (sau poți folosi și sprite)
- jumătate de lime tăiat în 4 felii
Cum se prepară un mojito ?
Combină menta, romul, sucul de lămâie într-un shaker. Apoi, utilizați o lingură pentru a amesteca ușor menta, un pic, astfel încât aroma proaspătă de mentă să fie eliberată. Evită să amesteci menta atât de mult încât să se rupă în milioane de bucăți.
Adaugă gheața în shaker, apoi acoperă-l și oferă-i un răgaz de până la 15 minute.
Se strecoară, apoi se acoperă cu apa minerală. Strecoară amestecul într-un pahar înalt umplut cu gheață. Asigură-te că mai rămâne un deget pentru a putea completa cu puțină apă minerală.
Apoi servește-l!
Ca rom, poți folosi Bccardi, Captain Morgan sau Berentzen. Bacardi este un rom care se apropie mult de cele cubaneze.
[magento category=”108″ name=”%white%” limit=8 suffix=”Lei”]
Sfaturi pentru un mojito reușit
Gheața zdrobită este cea mai recomandată. Aceasta se va topi mult mai repede. Este un lucru bun într-o băutură cu arome atât de puternice. Suprafața suplimentară a gheții zdrobite înseamnă, de asemenea, o băutură mai rece.
Nu utiliza un amestec de mojito pre-făcut dintr-o sticlă cumpărată. Aceasta este o băutură pe care vrei să o prepari bine.
Nu utiliza dark sau gold rom atunci când îl prepari.
Folosește rețeta de mai sus pentru a-ți prepara un mojito acasă.
Așa cum îți spuneam, evită să amesteci excesiv menta. Acest lucru fac doar amatorii.
Savurează băutura încet pentru a-i simți toate aromele.
6 Lucruri interesante despre mojito
- Băutura are peste 500 de ani.
- Se spune că pirații au avut un rol în crearea sa.
- Hemingway iubea această băutură.
- James Bond și Halle Berry au făcut această băutură populară din nou datorită unei secvențe dintr-un film.
- Sunt foarte cunoscute în Polonia și Marea Britanie.
- Mierea și ghimbirul pot face mojito-ul foarte bun.
Dacă ți-am făcut poftă de această băutură, te invit la un mojito. Folosește rețeta de mai sus pentru ceva delicat și fin și de bun gust.