Nuca pecan – informatii generale si beneficii pentru sanatate

nuca pecan

Ce este nuca pecan?

Stocarea nucilor pecan

Informatii nutritionale

Beneficii pentru sanatate

 

Ce este nuca pecan?

Nuca pecan provine din copacul pecan, care este un copac mare, din familia foioaselor. Nucile pecan se identifica usor, datorita miezului lor de culoare bruna si a suprafetei distincte, in relief. Nuca pecan are o aroma distincta fata de alte tipuri de nuci. Unele persoane descriu aroma nucii pecan ca fiind aproape untoasa. Intrucat nucile pecan sunt disponibile intr-o varietate de dimensiuni, ele sunt extrem de versatile.

[magento name=”%pecan%” limit=8 suffix=”Lei”]

Stocarea nucilor pecan

Nucile pecan sunt disponibile pe parcursul intregului an, in magazinele mari din intreaga lume. Alege nucile pecan care sunt mai carnoase si arata uniform la culoare si dimensiune. Asigura-te ca sunt pastrate in recipiente curate si uscate, departe de insecte. Este recomandat sa fie stocate in frigidere, intrucat astfel sunt protejate de insecte si sunt mentinute proaspete. Nucile pecan au o viata de raft indelungata, in special daca sunt pastrate in conditii corespunzatoare.

Informatii nutritionale

Nuca pecan contine energie, fibre, amino acizi, amidon si zaharuri. Acest tip de nuci este una dintre cele mai bune surse de proteina vegetala. Alte substante nutritive pe care le contine nuca pecan includ tiamina, riboflavina, niacina, acidul pantotenic, beta-carotenul, acidul folic, vitamina A, vitamina B5, vitamina C, vitamina E si vitamina K. In plus, contine si minerale, precum calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, cupru, mangan si seleniu.

O portie de 100 de grame de nuci pecan contine:

Apa: 3.52g

Energie: 691kcal

Proteine: 9.17g

Total lipide (grasimi): 71.97g

Carbohidrati: 13.96g

Fibre: 9.6g

Zaharuri: 3.97g

Calciu: 70mg

Fier: 2.53mg

Magneziu: 121mg

Fosfor: 277mg

Potasiu: 410mg

Beneficii pentru sanatate

Datorita compozitiei pe care le au, nucile pecan au numeroase beneficii pentru sanatate. Iata cateva dintre ele:

  1. Reduc nivelurile de colesterol

Consumul regulat de nuci pecane ajuta la echilibrarea nivelurilor de colesterol. Una dintre cauzele mumeroaselor boli cardiovasculare consta in nivelul ridicat de colesterol din organism. Datorita continutului lor bogat in grasimi monosaturate, nucile pecan sunt recomandate in dieta oricui isi doreste sa reduca nivelurile de colesterol din organism.

  1. Controleaza diabetul

Nuca pecan este benefica pentru mentinerea nivelurilor de zahar din sange, in special in cazul persoanelor care sufera de diabet de tip 2. Diabetul creste riscul bolilor cardiovasculare si, prin urmare, este necesara o dieta care contine nutrientii necesari. Consumul nucilor pecan nu este recomandat doar persoanelor care sufera de diabet, ci si celorlalti, intrucat previne aparitia acestei boli.

  1. Regleaza tensiunea arteriala

Nucile pecan contin proteine, vitamina E si au proprietati antioxidante care ajuta la proteharea inimii si reducerea riscului de hipertensiune. Lasata nesupravegheata, tensiunea arteriala crescuta poate duce la atac de cord si atac vascular cerebral.

  1. Previne bolile de inima

Anumite substante constituente ale nucilor pecan ofera protectie impotriva bolilor de inima.

  1. Ajuta la scaderea in greutate

Nuca pecan imbunatateste metabolismul si satietatea, fiind, astfel, benefica in controlul greutatii. Desi acest tip de nuci este bogat in grasimi, contine, de asemenea, proteine si fibre care dau senzatia de satietate pentru mai mult timp si, astfel, reduc aportul de alte alimente bogate in calorii.

Acestea sunt cateva dintre beneficiile pe care nuca pecan le ofera pentru sanatate. De asemenea, mai imbunatateste functia creierului, reduce inflamatia, ajuta la digestie si lupta impotriva cancerului.

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

1 comentariu la “Nuca pecan – informatii generale si beneficii pentru sanatate”

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Descopera

Articole asemanatoare

Cele mai bune vinuri romanesti

Poate că România nu este prima țară care-ți vine în minte atunci când te gândești la vin. Cu toate acestea, România are o istorie a