Dacă ai petrecut timp pe rețelele de socializare anul acesta, în special pe Tik Tok, probabil ai auzit de băutura coreeană cu cafea bătută cunoscută sub numele de cafea Dalgona. Rețeta clasică are doar patru ingrediente, o bază simplă, dar cu variante interesante.
Ce este Cafeaua Dalgona ?
Băutura din cafea, de origină coreeană, pe numele ei, Cafea Dalgona, cucerește internetul. Cafeaua dalgona este ca un cappucino preparat invers: Cafea spumoasă deasupra și laptele pe fundul ceștii.
De unde provine numele de Cafea Dalgona ?
Numele „dalgona” provine dintr-o gustare stradală coreeană de modă veche, care are un gust similar cu fagurele de miere. Modul în care se face dalgona seamănă cu cafeaua bătută. Dar, pentru a fi corect, cafeaua bătută nu este un lucru nou. Unii spun că această cafea este la fel ca Frappe-ul sau cappuccino indian, servit cu susul în jos.
Care este diferența dintre cafeaua Dalgona și cafeaua bătută (whipped coffee) ?
Există două moduri de a spune același lucru. Preparatul de cafea, zahăr și apă se numește cafea bătută în India, Pakistan și China, unde a fost servită de mai mulți ani, și cafea Dalgona în Coreea, unde a crescut recent în popularitate, ca și în restul lumii.
Câte calorii are cafeaua Dalgona?
Dacă urmezi cea mai frecvent utilizată rețetă de două linguri de cafea instant, două linguri de zahăr alb și o cană de lapte proaspăt de vacă, valoarea nutrițională a unei porții ar fi:
- 374 de calorii
- 14g proteine
- 9g grăsime
- 60g carbohidrați
De ce ingrediente ai nevoie pentru preparea cafelei Dalgona ?
- 2 linguri de cafea instant sau pudră espresso.
- 2 linguri zahăr.
- 2 linguri de apă foarte fierbinte.
- 400ml lapte.
Mod de preparare cafea Dalgona:
Adaugă cafeaua instant, zahărul și apa fierbinte într-un castron mediu. Folosind un mixer electric de mână, bate totul până când devine maro deschis, pufos.
Încălește laptele, dacă dorești și împarte-l în două pahare rezistente la temperaturi ridicate. Pune lingurițe de amestec de cafea spumată deasupra și apoi o poți servi.
Îmi pot prepara cafeaua Dalgona cu o zi înainte ?
Dacă vrei să îți prepari cafeaua Dalgona de seara pentru a o lua cu tine în drum spre birou, află că este posibil. Cafeaua Dalgona se poate păstra mult timp, mai ales dacă o bați bine. Rezistă chiar și 4 zile și arată la fel ca în ziua în care ai preparat-o.
Sfaturi pentru o cafea Dalgona reusită:
Spuma de cafea: Pentru a obține acea consistență spumoasă și cremoasă, să nu reduci zahărul din rețetă.
Apa fierbinte: Adaugă apă fierbinte atunci când bați cafeaua. Apa trebuie să fie foarte fierbinte. Dacă apa nu este fierbinte, atunci nu vei obține acea consistență cremoasă.
Zahăr: Folosește orice zahăr granulat. Poate fi zahăr alb sau zahăr de trestie nerafinat. Dar nu utiliza zahăr pudră sau îndulcitori precum sirop de arțar sau altele. Doar zahărul granulat funcționează.
Opțiuni vegane: Poți adăuga în schimb lapte de migdale. Poți încerca chiar și cu lapte de caju, lapte de soia și lapte de ovăz.
Așadar, cu aceste liste ești gata să abordezi în mod direct cafeaua Dalgona. Ține cont de modul de prepare și de sfaturile pe care ți le-am oferit mai sus pentru a putea savura din plin o cafea Dalgona perfectă!