Mahmureala – 5 rețete care te scapă de mahmureală

mahmureala

Mahmureala pare a fi modul în care organismul ne amintește despre pericolele pe care le întâmpinăm din cauza alcoolui în exces. Fiziologic, este un efort de grup: diareea, oboseala, greața și tremurul sunt simptomele clasice. Uneori, tensiunea sistolică crește iar inima bate mai repede decât în mod normal. Unii oameni devin sensibili la lumină sau sunet. Alții suferă o senzație de amețeală. Dar, cum faci să scapi de mahmureală ? Care sunt cele mai eficiente metode ? Poți afla mai jos.

       1. Consumă lichide (Apă sau suc natural)

Alcoolul favorizează urinarea deoarece împiedică eliberarea de vasopresină, un hormon care scade volumul de urină produs de rinichi. Dacă mahmureala ta include diaree, transpirații sau vărsături, este posibil să fii și mai deshidratat. Chiar și câteva înghițituri de apă te pot ajuta enorm în lupta cu mahmureala.

Sfat* – Pentru a ajunge cât mai repede în corp, adaugăpuțin suc de lămâie la o cană de apă caldă. Poți adăuga și ghimbir dacă ai. Acesta te ajută dacă ai greață. Este una dintre cele mai ușoare și mai eficiente băuturi de refacere pe care le poți prepara.

        2. Consumă carbohidrați

Consumul de alcool poate reduce nivelul de zahăr din sânge. Așadar, teoretic, o parte din oboseala și durerile de cap ale mahmurelii sunt din cauza lipsei de zahăr. Mai mult, majoritatea oamenilor nu mai mănâncă atunci când beau. Astfel, scade și mai mult glicemia. Pâinea prăjită și sucul sunt o modalitate de a-ți aduce corpul la un nivel normal.

        3. Bea cafea sau ceai

Cofeina este foarte posibil să nu aibă puteri speciale anti-mahmureală. În schimb, ca stimulent, ar putea ajuta la somnolență sau amețeală. Cafeaua este și un diuretic, totuși, deci poate exacerba deshidratarea. Depinde cum îți răspunde corpul la cafea. Dar, o cană de cafea slabă este ok dacă ești consumator.

        4. Vitamina B sau Zinc

Un studiu efectuat acum ceva timp, a evaluat dietele timp de 24 de ore înainte și după consumul de băutură excesivă. A fost un mic studiu, iar rezultatele s-au bazat pe participanții care au spus ce au mâncat. Cu toate acestea, au descoperit că persoanele al căror consum de alimente și băuturi conținea cantități mai mari de zinc și vitamine B aveau, mahmureala nu a fost așa de severă.

        5. Evită băuturile de culoare închisă

Totuși, dacă vrei să bei dar să nu ai parte de o mahmureală severă, atunci trebuie să eviți băuturile de culoare închisă. Experimentele au arătat că băuturile limpezi, cum ar fi vodca și ginul, tind să provoace mahmureală mai rar decât cele de culoare închisă, cum ar fi whisky, vin roșu sau tequila.

Potrivit folclorului irlandez, se spune că leacul pentru mahmureală a fost îngroparea celui mahmur până la gât în nisip umed de râu. Acesta nu este, în mod evident, un remediu recomandat pentru mahmureală, dar este un pic distractiv și informativ. Poate data viitoare te vei gândi de două ori înainte să bei atât de mult.

Și, odată cu asta, este timpul să te îndrepteți spre bucătărie după un pahar cu apă, apoi să te întoarci în pat.

mahmureala

 

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Descopera

Articole asemanatoare

Cele mai bune vinuri romanesti

Poate că România nu este prima țară care-ți vine în minte atunci când te gândești la vin. Cu toate acestea, România are o istorie a