Cu siguranță ai auzit de celebrul cappuccino. Nu mai are nevoie de vreo descriere. Dar, dacă ești curios ce este și de unde provine numele său dar și cum se prepară cel mai bun cappuccino te invit să citești articolul următor. Vei afla foarte multe informații.
Ce este cappuccino ?
Cappuccino este o specialitate barista la fel ca un espresso dar mai lungă, cu lapte și mult mai dulce. Este una dintre băuturile cele mai populare din lume.
De unde provine numele de Cappuccino ?
Conform istoriei, numele se presupune că derivă și din culoarea hainelor a călugărilor capucini. Cu capetele acoperite cu glugă și capul bărbierit, călugării capucini sunt o asemănare umană destul de strânsă cu băutura faimoasă.
Câte calorii are un cappuccino ?
Densitatea calorică este foarte mică, iar valorile nutriționale pentru 100 ml sunt următoarele:
- 54 Kcal
- 3 gGrăsimi
- 4g Carbohidrați
- 3g Proteine
Atenție însă! Chiar dacă valorile nutriționale nu sunt de speriat, ai grijă cât zahăr folosești! Zahărul face diferența și îngreunează situația..și nu doar situația o va îngreuna.
De ce ingrediente ai nevoie pentru preparea unui cappuccino ?
Ingredientele de care ai nevoie pentru prepararea unui cappuccino sunt: lapte, cafea. Pentru a ieși ceva gustos, rafinat și excelent, trebuie să folosești cele mai bune ingrediente de pe piață și bineînțeles să știi cum să îl prepari corect. Foarte mulți nu îl prepară corect și eșuează din prima. Dar, nu te da bătut!
Cum prepari un cappuccino corect și bun ?
- Spuma și textură precum și cantitatea necesară de lapte – Reține! Ai nevoie de mai multă spumă decât de lapte simplu încălzit.
- Se prepară un espresso simplu sau dublu (după gust) direct în cana de servire.
- Rotește ușor laptele pentru a elibera bulele mari de aer – atinge cana în care ai pus laptele de un blat pentru a îndepărta bulele ambițioase care nu dispar.
- Se toarnă laptele peste espresso de la o înălțime mică pentru o băutură netedă.
- Finalizează oferindu-i laptelui o ușoară „mișcare” pentru a asigura transferul de spumă din cana de lapte către ceașcă pentru a-l completa.
Lucruri interesante despre cappuccino
- 8 Noiembrie este ziua Națională cappuccino.
- În Italia, cappuccino este consumat în mod tradițional o dată pe zi la micul dejun.
- Kopi Luwak este considerat a fi cea mai rară și mai scumpă cafea din lume cu care se prepară această băutură.
- Stratul superior al spumei este locul în care întâlnești de obicei aromele puternice dând un gust special cappuccino-ului.
- În timpul celui de-al doilea război mondial, aparatele de cappuccino au fost îmbunătățite și multe restaurante au început să servească băutura.
Pentru cappuccino te poți folosi de gama noastră variată de cafea pe care o deținem.
[magento category=”4″ name=”%illy%” limit=8 suffix=”Lei”]
Cafeaua Illy este una dintre cele mai cunoscute branduri de cafea. Cappuccino iese foarte bun cu acest tip de cafea.
Știai că…
- Oferă diverse beneficii psihologice pentru sănătate, cum ar fi stimularea minții și vigilența mentală ?
- Are proprietăți antioxidante care ajută la prevenirea problemelor pielii și a pierderii memoriei ? Aportul de cafea sau ceai fără zahăr sau lapte ajută și la scăderea în greutate. Majoritatea oamenilor beau cafea neagră sau ceai pentru a preveni îngrășarea. Această cafea cu lapte „minune” scade, de asemenea, șansele bolilor cardiovasculare.
Așadar, dacă te-am convins cam ce poate face această cafea cu lapte sper că o vei consuma de acum înainte…fără zahăr.