Descriere
Lambrusco provine din Italia, de lângă Modena și este făcut exclusiv din soiul de struguri care îi poarta numele.
Odată recoltat, strugurii se introduc în cuvă pentru faza de fermentare. Aici se ascunde particularitatea acestui vin italian: viticultorii nu așteaptă ca tot zahărul să se transforme în alcool înainte de îmbuteliere. Odată oprite, aceste zaharuri care rezultă determină o a doua fermentare, ceea ce dă naștere unor bule fine. Rezultatul este un vin natural dulce și ușor perlat.
Lambrusco este foarte apreciat de către femei, deoarece nu este foarte dulce dar este fructat.
Lambrusco merge de minune adăugat în sangria.
Recomandari gastronomice
De servit ca aperitiv sau ideal in asociere cu preparate usoare pe baza de carne alba si rosie.
Soi:100% Lambrusco Marani, lambrusco Maestri, lambrusco Salamino lambrusco Grasparossa.
Culoare: rosu rubiniu intensa.
Temperatura recomandata:12-14° C.
Greutate:1380g
Caracteristici
Brand | Gavioli |
---|---|
Tara de origine | Italia |
Regiune | Emilia |
Tip | Demidulce |
Litraj | 0.75L |
Alcool | 7.5% |
Culoare | Rosu |
Opinia clientilor
Parerea clientilor despre Gavioli Lambrusco Emilia Rosso 0.75L