Aperitiv VS. Digestiv – Bitter, Vermut

Aperitiv și Digestiv – Pentru ce este bun fiecare și din ce sunt preparate ?

Aperitiv – înainte de masă

Digestiv – după masă

Astăzi, îți voi vorbi despre cele două băuturi pe care trebuie să le consumi înainte de masă și după masă. Cum și cu ce se produc, cu ce sunt preparate, dar și recomandări de servire, precum și puțină istorie a lor.

Așadar, să începem cu Bitter.

Bitter

Bitter este o băutură alcoolică preparată cu ierburi și citrice dizolvate în alcool sau glicerină și având o aromă amară sau dulce-amăruie. Există numeroase mărci de bitter care erau comercializate anterior ca medicamente brevetate, dar sunt considerate acum mai degrabă digestive decât medicamente.
Bitter-ul este utilizat, în principal ca digestiv și ca arome în cocktailuri. Bitter-ul are, de obicei o tărie alcoolică de până la 45%. Este consumat în mod normal, în cantități mici sau adăugat ca agent aromatizant.

Ingredientele obișnuite ale bitter-ului, includ coaja de angostură, cascarilla, cassia, gențiană, coajă de portocală și chinina. Este preparat prin infuzie sau distilare, folosind ierburi aromate, scoarță, rădăcini și / sau fructe pentru aromă și proprietățile lor medicinale.

Vermut

Vermutul este un vin fortificat ce conține ierburi aromate și condimente, folosind rețete bine păzite (secrete comerciale). Vermutul uscat și alb a venit la începutul secolului al XIX-lea, prin amabilitatea producătorului francez Dolin. Unele dintre plantele folosite în prepararea acestuia sunt: cardamom, scorțișoară, maghiran și mușețel. Unele vermuturi sunt îndulcite. Cu toate acestea, vermutul neîndulcit sau uscat tinde să fie amar.

Persoana creditată cu a doua rețetă de vermut, Antonio Benedetto Carpano din Torino, Italia, a ales să o numească pe a sa
„vermut” în 1786, pentru că a fost inspirat de un vin german aromat cu pelin. Pelinul este o plantă folosită cel mai des în distilarea absintului. Cu toate acestea, vinul aromat cu pelin provine din Roma antică. Cuvântul german Wermut, înseamnă atât pelin, cât și vermut. Ierburile erau folosite inițial pentru a masca aromele crude ale vinurilor mai ieftine, conferind o aromă „tonică” ușor medicinală.

Pe lângă prepararea cocktail-urilor, vermutul mai poate fi folosit în locul vinului alb la gătit. Deoarece este rezistent, poate fi un înlocuitor excelent în bucătărie, deoarece nu se va acri, așa cum o face vinul alb.

Recomandare servire aperitiv și digestiv

Nu există reguli bătute în cuie despre cum și când se servește un aperitiv sau un digestiv. Dar, în principiu se urmărește o linie anume.

Aperitivele se servesc cu circa 30-60 de minute înainte de a începe cina.

Digestivele, se servesc după desert.

Digestivele se servesc în mod normal fără gheață și la temperatura camerei. De asemenea, se toarnă în pahare mici și în cantități de 60 ml.

Majoritatea vermutului pe care îl vei întâlni va fi francez sau italian. Și, deși există câteva asociații geografice persistente cu diferite stiluri de vermut pe baza istoriei sale (de exemplu, vermutul roșu dulce este italian, vermutul alb uscat este francez), astăzi orice fel de vermut – dulce, uscat sau alb – poate fi făcut de Producători italieni, francezi și chiar americani și spanioli.

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Descopera

Articole asemanatoare

Cele mai bune vinuri romanesti

Poate că România nu este prima țară care-ți vine în minte atunci când te gândești la vin. Cu toate acestea, România are o istorie a