Atat Matcha, cat și Sencha sunt ceaiuri verzi, ambele fiind tipuri foarte populare de ceai, asa ca ne-am gandit sa le comparam pe cele doua. Ne vom uita la Matcha pulbere si Sencha frunza pentru a vedea care are un gust mai bun si care este poate fi preferatul dumneavoastra. In ceea ce priveste conditiile de crestere si dezvoltare, Sencha este crescut la soare, din timp ce Matcha este crescut la umbra. Acest lucru duce la o diferenta in proprietatile fiecarui ceai. Sencha are mai multi antioxidanți catechin datorita soarelui, in timp ce Matcha are mai multa cofeina si teanina datorita faptului ca ca este ferit de razele soarelui. Ambele sunt optiuni sanatoase pentru a fi preparate ca ceai, insa, puteti alege avantajele si proprietatile pe care le apreciati cel mai mult.
Cand vine vorba despre incantarea papilelor dumneavoastra, ceaiul verde Sencha are un gust inaltator si totodata revigorant, cu note subtile de nuca si fructe usor astrigente, fara gusturi intepatoare, . In cazul ceaiului Matcha, gustul este neted si savuros.
In ceea ce priveste culoarea, Sencha este mai mult de un verde inchis, in timp ce pulberea de ceai Matcha este de culoare verde aprins. Cu cat frunza de Matcha a fost crescuta mai mult timp in umbra, cu atat vredele este mai strălucitoar
Atat Sencha cat si Matcha sunt ceaiuri minunate si va recomandam sa le incercati pe amandoua in aceiasi masura, mai ales daca nu ati facut-o pana acum. Cu toate beneficiile pe care le au si prin gustul deosebit al acestora, pot fi bauturile perfecte pentru a iti incepe diminetile.