Crama Oprișor – Cramă ce pune suflet în vin

crama oprisor

Crama Oprișor este o cramă oltenească cu renume. La fel ca oltenii, vinul pe care îl are această cramă este un vin iute, numai bun de băut la povești cu prietenii tăi.

Istorie

Istoria Cramei Oprișor este destul de bogată.

În anul 1994 a fost înființată firma Carl Reh Trading, având scopul de a selecta vinuri românești pentru piața internațională. În 1997, compania s-a stabilit la Oprișor. Atunci, s-a luat decizia de a face vinuri proprii din struguri proveniți pe plantațiile existente în podgoriile  Mehedințiului. În anul 2000 în luna ianuarie, Carl Reh Winery a devenit proprietarul Cramei de la Oprișor.

Crama Oprișor se laudă cu diferite colecții de vinuri precum: Caloian, Erotikon, Fragmentarium, Sherpium, Nenumita, Detaliu, Cutia Paleologu.

Caloian

Crama Oprișor dorește să își scoată în evidență numeroasele caracteristici ale pamantului oltenesc. Acest lucru nu se putea face fără gama Caloian. Vinurile din această gamă sunt atent lucrate. Ele au arome bine definite, și intense și sunt foarte prietenoase. Vinurile albe din gama Caloian, Rhein Riesling Caloian, Sauvignon Blanc Caloian  și Rosé-ul Caloian, au o aciditate cu o prospețime superbă. Această aciditate le întâlnești si la vinurile roșii Feteasca neagra Caloian, Merlot Caloian, Cabernet Sauvignon Caloian.

[magento category=”109″ name=”%caloian%”  limit=8 suffix=”Lei”]

Erotikon

Este prima ediţie limitată de Artă-şi-Vin, pe nume, Erokiton. Este realizatã în colaborare cu artistul Ciprian Paleologu și a avut un succes răsunător fiind foarte premiat. Colecţia Erokiton a fost îmbuteliată în 6700 de sticle, dintre care 600 au fost numerotate și semnate, fiind vândute în 200 de cutii de lemn.

Fragmentarium

Colecția Fragmentarium este semnată de maestrul Sorin Ilfoveanu*. Colecţia  minunată semnată de Sorin Ilfoveanu, Fragmentarium a fost îmbuteliată în 2000 de sticle.

Sorin Ilfoveanu* – Este unul dintre cei mai importanți pictori români contemporani. A fost profesor și rector al Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti.

Sherpium

Colecția Sherpium, propusă de Cristina Garabețanu vrea să aducă în prim-plan misterul, senzualitatea, erotismul femeii. Sherpium, este o combinație dintre ser, șarpe și opiu, un fel de poțiune magică care îți face farmece încă de la primu pahar. Vinul se află în sticle superbe cu o formă nemaivăzută în România ce îți amintesc de vechile sticluțe de parfumuri.

Nenumita

Nenumita reprezintă a doua operă de artă dintre colaborarea Crama Oprişor şi Ciprian Paleologu. Primul „experiment” a fost răsunător, așa că, au mai încercat ceva nou. Nenumita nu este doar un simplu joc, este cererea cuvântului sacru. Reprezintă parola dintre cele două lumi: lumea bună și lume rea.

Detaliu

Colecția Detaliu reprezintă o ediție limitată specială, ce conține două vinuri dulci remarcabile: Chardonnay 2012 și Pinot Noir 2011. Vinurile Detaliu sunt semnate de către Veronica Ghoerghiu care și-a pus amprenta plină de feminitate și subtilitate.
Detaliu este un vin prdous special pentru plăcerea de a savura şi descoperi cele mai complexe enigme ale vinului dulce.

Cutia Paleologu

Este un vin special, brutal cu senzații tari creat pentru a te curăța de toate păcatele posibile. Este fix ca un puzzle –  trebuie să îl pui cap la cap după ce bei primul pahar datorită nuanțelor multiple pe care le are: fructe negre de pădure, ceaiuri negre și cireșe negre.

 

 

 

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Descopera

Articole asemanatoare

Cele mai bune vinuri romanesti

Poate că România nu este prima țară care-ți vine în minte atunci când te gândești la vin. Cu toate acestea, România are o istorie a