Scortisoara – informatii, tipuri si beneficii pentru sanatate

scortisoara

Ce este scortisoara?

Stiati ca…?

Tipuri populare de scortisoara

Informatii nutritionale

Beneficii pentru sanatate

 

Ce este scortisoara?

Pudra de scortisoara provine din copacii tropicali, vesnic verzi. Pentru a recolta scortisoara, aceasta este decojita din interiorul scoartei copacului. Exista doua tipuri principale de scortisoara. In general, scortisoara se foloseste la mancare, precum paine prajita, rulouri si diferite deserturi. De asemenea, este folosita ca topping si se utilizeaza si in diferite bauturi. In plus, aceasta este un condiment care are si numeroase beneficii pentru sanatate.

Stiati ca…?

Iata cateva lucruri despre scortisoara pe care s-ar putea sa nu le stii:

  • Scortisoara a fost folosita timp de mii de ani in scop medicinal si este renumita pentru beneficiile sale pentru sanatate.
  • Ar trebui sa consumi o cantitate foarte mare din aceasta pudra ca sa experimentezi orice tip de efecte negative periculoase ale scortisoarei.
  • Studiile au demonstrat ca acest condiment nu are efecte asupra nivelurilor de glucoza din sange in cazul pacientilor cu diabet de tip 2.

Tipuri populare de scortisoara

Exista doua tipuri principale de scortisoara. ele sunt recoltate din pomi diferiti si din diferite locuri de pe continent. Intre cele doua tipuri exista diferente diverse. Cele doua tipuri sunt Ceylon si Cassia. Desi, in general, in comert se gaseste sortimentul Cassia, Ceylon este considerat ca fiind „scortisoara adevarata”.

Iata care sunt diferentele intre cele doua sortimente:

Ceylon:

  • gust dulce si delicat
  • culoare maro deschis
  • textura catifelata
  • origine: India, Sri Lanka
  • continut de cumarina scazut

Cassia:

  • gust puternic
  • culoare maro inchis
  • textura aspra, grunjoasa
  • origine: China, Vietnam, Indonezia
  • continut de cumarina ridicat

Informatii nutritionale

O lingurita de scortisoara, cantarind aproximativ 2.6g, contine:

Energie: 6 calorii (kcal)

Grasimi: 0.3g

Carbohidrati: 2.1g

Proteine: 0.1g

Calciu: 26mg

Fier: 0.2mg

Magneziu: 2mg

Fosfor: 2mg

Potasiu: 11mg

Vitamina C: 0.1mg

Vitamina A: 8UI

De asemenea, contine urme de vitamina B si K.

Beneficii pentru sanatate

Printre beneficiile scortisoarei se numara urmatoarele:

  1. Este bogata intr-o substanta cu puternice proprietati medicinale

Cinamaldehida este unul dintre compusii principali ai scortisoarei. Acest compus este banuit a fi responsabil pentru majoritatea efectelor puternice ale scortisoarei asupra sanatatii si metabolismului.

  1. Este bogata in antioxidanti

Antioxidantii protejeaza organismul impotriva leziunilor oxidative cauzate de radicalii liberi. In compozitia scortisoarei intra o cantitate bogata de antioxidanti puternici, precum polifenoli.

  1. Are proprietati antiinflamatorii

Conform studiilor, s-a demonstrat ca acest condiment si antioxidantii care se regasesc in el au proprietati antiinflamatorii puternice. Astfel, prin consumul de scortisoara, este redus riscul de aparitie a bolilor.

  1. Poate reduce riscul de boli ale inimii

Este asociata cu un risc scazut de boli ale inimii. In cazul pacientilor care sufera de diabet de tip 2, 1 gram din acest condiment pe zi are efecte benefice asupra markerilor din sange. In plus, acest condiment reduce nivelurile totale de colesterol, colesterol rau LDL si trigliceride, dar mentine nivelurile de colesterol bun HDL. De asemenea, reduce tensiunea arteriala. Toti acesti factori contribuie la reducerea riscului de aparitie a bolilor de inima.

  1. Reduce nivelurile de zahar din sange si are puternice efecte anti-diabetice

Acest condiment este renumit pentru proprietatile sale de reducere ale nivelului de zahar din sange. Astfel, reduce riscul de aparitie a diabetului.

Scortisoara este un condiment delicios, cu multiple beneficii pentru sanatate. Alaturi de cele mentionate, acest condiment mai are si alte beneficii, precum: are efecte benefice asupra bolilor neurodegenerative, poate proteja organismul impotriva cancerului, ajuta la lupta impotriva infectiilor bacteriene si fungice si lupta impotriva virusului HIV. Este recomandat consumul scortisoarei Ceylon.

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Descopera

Articole asemanatoare

Cele mai bune vinuri romanesti

Poate că România nu este prima țară care-ți vine în minte atunci când te gândești la vin. Cu toate acestea, România are o istorie a