Visinata facuta acasa – Reteta si mod de preparare

visinata

Deși poate fi considerată oarecum veche, visinata este încă o băutură foarte populară. Cum se face visinata? Dacă îți place visinata, în articolul următor, îți voi arăta pas cu pas cum să îți faci visinata perfectă acasă.

  1. Se îndepărtează frunzele și codițele vișinelor, se spală bine și se scurg de apă.
  2. Pune-le într-o damigeana sau borcan, depinde de cât de multă visinata vrei să faci. Se pun straturi, straturi. Un strat de fructe, unul de zahăr sau miere de albine. Cel mai indicat ar fi ca damigenele să fie cam 3/4 din capacitate pentru că, ulterior, trebuie agitată acea damigeană.
  3. Leagă damigeana cu un tifon astfel încât să lași siropul să respire. Las-o la cald, dar nu chiar în soare.
  4. Agită zilnic. Damigeana se agită în fiecare zi, de 2-3 ori pentru a se dizolva zahărul. Durează în jur de 8-10 zile. Atenție! Dacă folosești zahăr brun sau miere de albine, culoarea va fi automat mai închisă. Așa că, nu te speria.

Rețetă visinata

După ce zahărul se topește complet, poți adăuga 2-300 ml alcool dublu rafinat de 90 de grade (foarte important să folosești alcool dublu rafinat, iar după ce se macerază poți adăuga țuica). Îl poți pune direct peste fructe și sirop sau poți pune alcoolul peste sirop după ce îl scurgi. Ambele variante sunt la fel de corecte. Automat, aroma mai bună va fi dacă adaugi alcoolul peste fructe. De asemenea, visinata va avea și mai puțin alcool dacă alegi să faci acest lucru.

*Cantitățile de mai sus sunt pentru 1kg de fruucte.

visinata de casa

Ce faci cu fructele după ce termini visinata ?

Cel mai important lucru este să nu le arunci. Ele se pot folosi la prăjituri, bomboane sau alte rețete. Sunt foarte gustoate și merită adăugate în prăjituri. Le poți adăposti în cămară la întuneric unde le lași 2-3 luni la macerat. Aceasta nu este neapărat o regulă, le poți folosi chiar și după o săptămână, dar cel mai bun gust este după ce se macerează foarte bine.

Recomandare de servire visinata

  • O poți servi în păhăruțele clasice pe care le vedem peste tot la țară și le poți glazura cu zahăr. După ce le-ai glazurat cu zahăr, ai grijă să torni băutura astfel încât să nu atingi marginea cu zahăr.
  • Poți, de asemenea, să ornezi paharele cu diferite fructe sau felii de lămâie.
  • Trebuie să fie rece visinata pentru a-i simți gustul cu adevărat.
  • O poți servi pur și simplu sau o poți folosi la preparea diverselor cocktailur.
  • Nu doar fructele le poți folosi pentru prăjituri ci și visinata in sine. Poți insiropa diverse torturi, prăjituri.

Sfaturi

Visinata facuta acasa este ceva ce iti poti produce dupa propriul gust.

  • daca vrei ceva mai feminin, poti folosi mai putin alcool la aceeasi cantitate de visine.
  • daca vrei ceva mai barbatesc, foloseste mai mult alcool dublu rafinat.
  • daca nu vrei neaparat ca visinata sa fie concentrata foloseste o cantinate mai mare de alcool.

Sper că ți-a fost de ajutor rețeta prezentată mai sus și că ți-a ieșit o visinata nemaipomenit de buna!   

visinata3

 

 

 

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Descopera

Articole asemanatoare

Cele mai bune vinuri romanesti

Poate că România nu este prima țară care-ți vine în minte atunci când te gândești la vin. Cu toate acestea, România are o istorie a